MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás
Mosoly személyi kölcsön

Otthonfelújítási
támogatás

Újítsa fel lakását, és az állam visszatéríti
költségeinek akár 50%-át

Mik a támogatás jellemzői?

 • Számlával igazolt lakásfelújítási költségeinek 50%-át, legfeljebb 3 millió forintot az állam támogatás formájában visszatérít, igénylőnként egy alkalommal. (Jelzáloghitel-csökkentési támogatást igénybe vevő ügyfeleink esetében a támogatás összege változhat.)
 • A támogatás összegében a munkadíj és az anyagköltség 50-50%-os arányban szerepelhet.
 • Lakásfelújításra igényelhető, például: víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, belső hálózatának kiépítése, cseréje, fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése, szigetelési munkálatok, megújuló energiaforrások kiépítése

Legfontosabb tudnivalók az igénybevételről:

 • a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelheti
 • az igénylő(k) egy alkalommal veheti(k) igénybe
 • az igénylő(együttes igénylés esetén legalább az egyik) a Tbj. szerint legalább egy éve folyamatos biztosítotti jogviszonnyal rendelkezik
 • a támogatásra az igénylő valamennyi, vele azonos lakóhelyen élő gyermeke után együttesen jogosult
 • az igénylő(k)nek, illetve kiskorú gyermekének a támogatással érintett ingatlanban együttesen legalább 50%-os tulajdoni hányaddal szükséges rendelkeznie
 • az igénylő(k), valamint gyermeke(ik) legalább egy éve a támogatással érintett ingatlanban laknak, kivéve:
  • magzat és egy évnél nem régebben született gyermek esetén
  • a támogatással érintett ingatlan tulajdonjogának megszerzésére, vagy az igénylő, illetve kiskorú gyermekei tulajdonában lévő telken felépült lakás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésére a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor
  • az igénylő és a gyermek az igénylő foglalkoztatásra irányuló jogviszonya jellegéből következően köteles, illetve az igénylés benyújtását megelőző egyéves időszakon belül köteles volt a szolgálati helyén a foglalkoztató által térítésmentesen biztosított szolgálati lakásban lakni
 • amennyiben a szülők lakóhelye nem azonos
  • azon szülő jogosult a támogatásra, akinél  legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye vagy
  • mindkét szülő jogosult a támogatás 50%-os mértékére, ha külön-külön mindkettőjük lakóhelye legalább az egyik gyermek lakóhelyével megegyezik. (A szülő a teljes támogatásra jogosult azonban, ha van olyan gyermeke, akinek másik szülőjével együtt él, vagy a különélő másik szülővel egyik közös gyermek sem él együtt.)
 • az igénylő(k) köztartozásmentes(ek)
 • a korábban már támogatással érintett lakásra csak abban az esetben igényelhető újra, amennyiben annak új tulajdonosa jogosult a támogatásra, továbbá az új tulajdonos (igénylő) a korábbi igénylőnek nem hozzátartozója.

Hogyan igényelhetem a támogatást?

 • 1.png

  Tájékozódás

  Alaposan tájékozódjon arról, hogy Ön jogosult-e az Otthonfelújítási Támogatásra, amelynek részleteit a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI.25.) Korm. rendelet tartalmazza.

 • 1 (1).png

  Lakásfelújítás

  Újítsa fel fel lakását, házát, és őrizze meg a felhasznált anyagokról, valamint a munkálatokról kiállított számlákat és vállalkozói szerződéseket.
  A számlák tekintetében fontos feltétel, hogy nem fogadható el az olyan számla, amelyet az igénylő a felújítással érintett lakás vonatkozásában a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló Kormányrendelet alapján tanya, birtokközpont vagy preferált kistelepülés területén használt lakás vásárlásához és korszerűsítéséhez vagy korszerűsítéséhez és bővítéséhez vagy meglévő lakás korszerűsítéséhez, illetve korszerűsítéséhez és bővítéséhez igénybe vett családi otthonteremtési kedvezmény kapcsán már elszámolt. Az igénybevételről az igénylő(k)nek nyilatkoznia kell és ha igénybe vette a CSOK-ot, a költségvetés és a számlák másolatát a kérelemhez csatolnia szükséges. Ezt a Kincstár ellenőrzi.

 • 1 (2).png

  Támogatás igénylése

  A költségeket utólag téríti meg az állam. A támogatás 2021.01.01-től keltezett számlák illetve vállalkozói szerződések benyújtásával igényelhető a Magyar Államkincstárnál (formanyomtatványán, elektronikusan, személyesen vagy postán) legkésőbb 2022.12.31-ig. A támogatás összegében a vállalkozói díj és az anyagköltség 50-50%-os arányban szerepelhet.

Nem áll rendelkezésére a felújításhoz szükséges összeg?

Amennyiben nem áll rendelkezésére a felújításhoz szükséges összeg, de szeretné igényelni az Otthonfelújítási Támogatást, nézze meg hiteltermékeinket, amelyek segítséget nyújthatnak tervei megvalósításához.

 • MKB Mosoly Személyi Kölcsön

  Tekintse meg szabadon felhasználható személyi kölcsönünk részleteit, melyet a kamatkedvezmények mértékétől függően 7,2% - 13,8%-os THM mellett igényelhet, amennyiben megfelel az igénylési feltételeknek. Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlat tételnek és nem teljes körű.

  mosoly_szk_icon.png
  Bővebben
 • haz_hitel_icon.png

  MKB Kamatrögzítő Lakáshitel (felújítási célra)

  Tekintse meg lakáshitelünket, melyet akár felújítási célra is igényelhet 3,9%-5,6%-os THM mellett. Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlat tételnek és nem teljes körű.

  Bővebben

Az otthonfelújítási támogatást bemutató fenti tájékoztatás nem teljeskörű, az az MKB Bank Nyrt. értelmezésén alapul, részleteit a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet tartalmazza. Az otthonteremtési támogatás igénylésével, elbírálásával, folyósításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat a Magyar Államkincstár látja el, az MKB Bank Nyrt. a támogatás nyújtásában nem működik közre.