MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

MKB Otthonfelújítási
Kamattámogatott
Kölcsön

Kiszámítható segítség az otthonfelújításhoz

penzakezben.png

2–6 millió Ft közötti
kölcsönösszeg.

oraikon.png

2–10 év futamidő.

bankjegyek.png

Lakásfelújítási célra
igényelhető.

Az MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön azoknak nyújt segítséget, akik igénybe vennék az Otthonfelújítási Támogatást, de nem rendelkeznek a lakásfelújításhoz szükséges saját forrással, és megfelelnek a támogatás jogszabályi feltételeinek.

 

A hirdetésben szereplő otthonfelújítási kölcsön kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

 

A magyar reformok működnek!

 

A kölcsön előnyei

 • A kamat a futamidő végéig fix 3%, ha jogosult a kamattámogatásra.
 • Díjmentesen előtörlesztheti az Otthonfelújítási Támogatásból.
 • Nem kell értékbecslési, igénylési, ügyintézési és folyósítási díjat fizetnie.

A kölcsön jellemzői

 • Kölcsönösszeg: 2–6 millió Ft
 • Futamidő: 2–10 év
 • Kamat (kamattámogatással): 5 éves ÁKK (állampapírhozam/referenciahozam) * 130%
 • Kamat (kamattámogatás nélkül): 5 éves ÁKK (állampapírhozam/referenciahozam) * 130% + 3%
 • Ügyfél által fizetendő kamat: 3% (kamattámogatással)
 • Fedezet: a felújítással érintett ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog.

THM1: 3,1%

A kölcsön igényléséhez a fedezetül szolgáló ingatlanra vagyonbiztosítást kell kötnie, amelynek értékét a THM mutató nem tartalmazza.

 

Reprezentatív példa

otthonfelkamatt_0331.PNG

Kik igényelhetik a kölcsönt?

Azok a gyermeket nevelő vagy váró szülők, akik igénybe vennék az Otthonfelújítási Támogatást, és megfelelnek legalább az alábbi feltételeknek.

 • Az igénylés pillanatában rendelkeznek TB jogviszonnyal (A TB jogviszony csak Tbj. 6. § vagy Tbj. 4 § (11) lehet.), ami legalább egy éve fennál (legfeljebb 30 napos megszakítással,amelynek időtartama a teljesítendő egy éves jogosultsági időszakba nem számít bele). Házastárssal vagy élettárssal közös igénylés esetén legalább az egyik igénylőre igaz.
 • Az igénylő(k)nek legalább 50 %-os tulajdoni hányada van a felújítással érintett ingatlanban.
 • Legalább egy éve az ingatlanban élnek támogatásra jogosító gyermekeikkel. (Kivételt képez az egy évnél fiatalabb gyermek, illetve az egy éven belül vásárolt vagy az igénylő tulajdonában lévő telken bejegyzett ingatlan, továbbá ha az igénylő és a gyermek az igénylő foglalkoztatásra irányuló jogviszonya jellegéből következően köteles, illetve az igénylés benyújtását megelőző egyéves időszakon belül köteles volt a szolgálati helyén a foglalkoztató által térítésmentesen biztosított szolgálati lakásban lakni.)

Házastársak, élettársak és egyedülálló szülők is igényelhetik. Az azonos lakóhelyen élő házastársak vagy élettársak közösen vehetik fel.

A kölcsönt csak egy alkalommal veheti igénybe, és kizárólag az otthona felújítására használhatja. Ha a korábbi tulajdonos már vett fel Otthonfelújítási Támogatást az ingatlanra, Ön csak abban az esetben lehet jogosult a támogatásra, ha nem hozzátartozója a korábbi igénylőnek.

A további feltételekről tájékozódjon bankfiókjainkban!

Hogyan igényelheti az MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsönt és az Otthonfelújítási Támogatást?

 • 1.png

  Tájékozódás

  Tájékozódjon, hogy megfelel e az MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön és az Otthonfelújítási Támogatás feltételeinek. Ha kérdése van, hívja TeleBANKár ügyfélszolgálatunkat a 06 80 333 660-as számon, vagy érdeklődjön bármelyik bankfiókunkban.

 • 1 (1).png

  Kölcsön igénylése

  Keresse fel bármelyik bankfiókunkat, és munkatársaink segítenek az igénylésben.

 • 1 (2).png

  Igénylés elbírálása

  Ha hiánytalanul benyújtotta a szükséges dokumentumokat, elbíráljuk az igénylését, és értesítjük a hitelbírálat eredményéről.

 • 4.png

  Szerződéskötés és a kölcsön folyósítása

  Ha a hitelbírálat eredménye pozitív, egyeztetjük Önnel a szerződéskötés időpontját, és a szerződéstervezetet - a szerződéskötést legalább 3 nappal megelőzően - a rendelkezésére bocsátjuk, szerződéskötésre – jogszabályi előírás alapján – legkorábban a tervezet átadását követő 4. napon, amennyiben az nem munkanap, azt követő munkanapon kerülhet sor. A szerződéskötés, valamint a folyósítási feltételek teljesítése után folyósítjuk a kölcsönt

 • 5.png

  Felújítás

  Újítsa fel az otthonát, és őrizze meg a felhasznált anyagok és az elvégzett munkálatok számláit, valamint a vállalkozókkal kötött szerződéseket. Az Otthonfelújítási Támogatás igénylése során ezeket be kell nyújtania a A Magyar Kincstárhoz.

 • 6.png

  Otthonfelújítási Támogatás igénylése

  A felújítás befejezése után nyújtsa be az igénylését az Otthonfelújítási Támogatásra

  - a Magyar Államkincstár elektronikus formanyomtatványán;
  - levélben; vagy
  - személyesen bármelyik kormányablakban.

Az Otthonfelújítási Támogatás jóváhagyása után a Magyar Államkincstár átutalja bankunknak a támogatást, amit az MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsön előtörlesztésére fordítunk. Az Otthonfelújítási Támogatást 2022. december 31 ig igényelheti.

Otthonfelújítási Támogatás

Mi az Otthonfelújítási Támogatás?

- 2021. január 1-től a legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújítási költségeik maximum 50%-át, legfeljebb 3 millió Ft-ot visszaigényelhetnek az államtól Otthonfelújítási Támogatásként.

- A támogatásból díjmentesen előtörleszthetik az MKB Otthonfelújítási Kamattámogatott Kölcsönt.

Megnézem a részleteket

Gyakran ismételt kérdések

Családi Otthonteremtési Kedvezményből (CSOK) finanszírozott lakásfelújítás után kaphatok Otthonfelújítási Támogatást?

Ha Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) is igényelt, azon számlák után nem kaphat Otthonfelújítási Támogatást, amiket a CSOK kapcsán már elszámolt. Az Otthonfelújítási Támogatás igénylése során erről nyilatkoznia kell, és csatolnia kell a költségvetés és a számlák másolatait.

1A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mértékét 5 millió Ft összegű és 10 éves futamidejű kölcsönre határoztuk meg, mértéke a szerződéskötési dátum, az elszámolási nap, a futamidő naptári napjainak száma alapján változhat. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkozkázatát.

A hirdetés kizárólag a figyelemfelkeltést szolgálja, nem minősül ajánlattételnek. A THM aktuális mértékét a Lakossági Hiteltermékek Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek táblázata tartalmazza, mely elérhető a bankfiókjainkban és a weboldalunkon.

A Bank a hitelbírálat során a mindenkor hatályos jogszabályokra, ügyfélminősítésre és kockázatvállalásra vonatkozó előírásokat veszi figyelembe. A Bank a kölcsönkérelemre megteszi szerződéses ajánlatát, vagy a kérelmet elutasítja (hitelbírálat). A kölcsönkérelem befogadása a Bank részéről nem jelent kötelezettséget a kölcsön folyósítására, csupán az érdemi bírálat lefolytatásának elvállalását jelenti.

Figyelmébe ajánljuk az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ iránymutatásait, amelyek a banki hiteltermékekkel kapcsolatos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat tartalmaznak. Hitelfelvétel előtt, kérjük, feltétlenül tájékozódjon a kölcsön feltételeiről, és minden esetben mérlegelje háztartása teherbíró képességét.